3 comments on “Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

 1. ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΕΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΛΜΕ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΔΣ. ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝΟΣ ΤΕΤΟΙΟΥ ΟΡΓΑΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΑ.

  • Μια, πάλι καθυστερημένη, απάντηση στον αναγνώστη Σπύρο, σε σχέση με την αργοπορία της συγκρότησης του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ:
   Δεν ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται στις άλλες ΕΛΜΕ της χώρας, όμως στη δική μας, απ’ ότι θυμόμαστε, τα τελευταία 25 χρόνια μόνο δυο φορές παρατηρήθηκε τέτοια δυστοκία. Υπάρχουν περιπτώσεις σε άλλες ΕΛΜΕ που δεν είχαν συγκροτηθεί για έναν ολόκληρο χρόνο(π.χ. Λάρισα), ενώ η δίμηνη ή και τρίμηνη αργοπορία δεν είναι κάτι ασυνήθιστο, αν και κατακριτέο.
   Όσον αφορά τώρα το ζήτημα της δυσπιστίας των συναδέλφων προς τα συνδικαλιστικά όργανα και την ΕΛΜΕ ειδικότερα, γνώμη μας είναι πως είναι μεν εξηγήσιμη, σ’ ένα γενικότερο πνεύμα απαξίωσης του συνδικαλισμού (για το οποίο φταίνε ΚΑΙ πολλοί συνδικαλιστές), αλλά όχι και δικαιολογημένη. Κι αυτό γιατί ο συνδικαλισμός δεν είναι παρά ένας τρόπος οργανωμένης δράσης των εργαζόμενων. Αν είναι ή όχι αποτελεσματικός, εξαρτάται όχι απ’ την οργάνωση τόσο, όσο απ’ αυτούς, πρόσωπα και παρατάξεις κυρίως, που τον υλοποιούν. Και τα πρόσωπα και οι παρατάξεις έχουν «ονοματεπώνυμο», εκφράζουν συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους, έχουν μικρότερη ή μεγαλύτερη δύναμη, που τους την «παραχωρούν» οι συνάδελφοι με την ψήφο τους (πιθανώς και πολλοί απ’ αυτούς που εκφράζουν μετά δυσπιστία, αλλά συνεχίζουν να ψηφίζουν με τον ίδιο τρόπο), ασκούν συνδικαλιστική πολιτική σύμφωνα με την κομματική τους τοποθέτηση.
   Επομένως, πάντα κατά τη γνώμη μας, ούτε τα συνδικαλιστικά όργανα φταίνε αυτά καθεαυτά, για ό,τι γίνεται ή δεν γίνεται, ούτε όλοι συλλήβδην οι συνδικαλιστές! Καθένας (παράταξη και πρόσωπο) έχει ευθύνες ανάλογα με την πολιτική του, τη δράση του, τις προτάσεις του, τη δύναμή του, που του παραχωρούν, επαναλαμβάνουμε, οι συνάδελφοι με την ψήφο τους, την παρουσία του σ’ όλο το φάσμα των συνδικαλιστικών δραστηριοτήτων.
   Τέλος σχετικά με την ΕΛΜΕ Ημαθίας, πρέπει να πούμε πως, άσχετα με την αργοπορία της συγκρότησής της, είχε μέχρι σήμερα μια αξιόλογη δραστηριότητα στα μικρά και μεγάλα ζητήματα της επικαιρότητας, με κεντρικό αυτό των συγχωνεύσεων-καταργήσεων σχολείων. Και ένας λόγος που η Ημαθία ήταν απ’ τους νομούς με τις λιγότερες συγχωνεύσεις μέχρι στιγμής, ήταν και η δράση της ΕΛΜΕ, που πρώτη πανελλαδικά ανέδειξε το θέμα ήδη απ’ τις 15 Δεκεμβρίου! Αυτά όμως θα τα πούμε καλύτερα και αναλυτικότερα την ώρα του τελικού απολογισμού.

 2. ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΑΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΘΗΡΙΚΑ.

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.