Δημοσιεύτηκε ο πίνακας με τις τελικές βαθμολογίες των υποψήφιων διευθυντών των σχολικών μονάδων της Ημαθίας. Η διαδικασία των κρίσεων περιλάμβανε δύο στάδια: Το πρώτο αφορούσε τα λεγόμενα μετρήσιμα ή αντικειμενικά κριτήρια (έτη υπηρεσίας, διδακτορικό, μεταπτυχιακό. Ξένη γλώσσα, δεύτερο πτυχίο, διευθυντική προϋπηρεσία, επίπεδο γνώσης Η/Υ, επιμορφώσεις), ενώ το δεύτερο τα μόρια από συνέντευξη ενώπιον επταμελούς επιτροπής κρίσεων.
Η επιτροπή, που στην ουσία ήταν το υπάρχον ΠΥΣΔΕ διευρυμένο κατά δύο μέλη, απαρτιζόταν από τον κ. Φλιτούρη, Διευθυντή Εκπαίδευσης, ως πρόεδρο, τους αναπληρωτές των αιρετών συναδέλφους Παπαδόπουλο Αθ., Ασβεστόπουλο Ελ., στη θέση αντίστοιχα των Τσαβδαρίδη και Τσανασίδη (που ήταν υποψήφιοι και εξαιρέθηκαν), την συναδέλφισσα Δεληγιάννη Φ., στη θέση της συν. Τιφοξύλου (ήταν υποψήφια επίσης), τον συν. Παπαχρήστου Χ. και τα δύο νέα μέλη, την συν. Γρηγοριάδου Σ και τον συν. Γκαλίτσιο Πρ.
Οι ερωτήσεις, μία για κάθε υποψήφιο, ήταν γενικού θεματικού περιεχομένου, προερχόταν κατευθείαν απ’ το Υπουργείο και παραδίδονταν σε κλειστό φάκελο στον κάθε φορά εξεταζόμενο,που είχε την δυνατότα να την μελετήσει μόνος για ένα πεντάλεπτο και μετά να προσέλθει ενώπιον της επιτροπής και να απαντήσει αναπτύσσοντας το θέμα για ένα δεκάλεπτο-δεκαπεντάλεπτο περίπου. Τα μέλη της επιτροπής είχαν μπροστά τους τις ενδεικτικές απαντήσεις απ’ το Υπουργείο και το δικαίωμα να υποβάλουν και δικές τους σύντομες ερωτήσεις, διευκρινιστικού ή και ουσιαστικού περιεχομένου. Κατόπιν βαθμολογούσαν κάθε υποψήφιο, με άριστα το δεκαπέντε (15), αιτιολογώντας το βαθμό τους και παρέδιδαν τις καταστάσεις στη γραμματεία του ΠΥΣΔΕ. Η όλη διαδικασία των ερωταπαντήσεων έχει καταγραφεί σε μαγνητοταινία αντί πρακτικών.
Απ’ την διαδικασία αυτή λοιπόν, προέκυψε αξιολογικός πίνακας των εκατό (100) υποψήφιων που θα κλιθούν σύντομα να υποβάλουν αιτήσεις προτίμησης για να στελεχώσουν τα πενήντα δύο (52) Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Ημαθίας. Ο αξιολογικός πίνακας με τις επιμέρους ,κατά τα στάδια, βαθμολογίες έχει αναρτηθεί στο σάιτ της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να πληροφορηθεί αναλυτικά τις βαθμολογίες και την τελική κατάταξη.
Απ’ την πλευρά μας δεν σκοπεύουμε, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον, να σχολιάσουμε το μεροληπτικό ή όχι, το δίκαιο ή άδικο των βαθμολογιών. Θα τα πούμε, αναλυτικά και τεκμηριωμένα, αργότερα. Αυτό που τώρα θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι οι νέοι Διευθυντές των σχολείων, απ’ τη στιγμή που θα ψηφιστεί το νέο πλαίσιο για την Δημόσια Διοίκηση, θα έχουν έναν πρωτοφανέρωτο αυταρχικό και συγκεντρωτικό ρόλο με υπερεξουσίες, που θα ξεκινούν απ’ την τελευταία λεπτομέρεια της λειτουργίας του σχολείου και θα φτάνουν μέχρι την αξιολόγηση (με επιβολή ποινών και στέρηση μισθού) των καθηγητών του σχολείου τους! Κάτι δηλαδή σαν Διοικητές στρατοπέδου, με την επιπλέον αρμοδιότητα του μάνατζερ που θα αναζητεί οικονομικούς πόρους από κάθε πιθανή και απίθανη πηγή, με τον κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο! Για όλα αυτά όμως θα μιλήσουμε με την αρχή του σχολικού έτους.