Σχόλιο 1
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΜΔΥΑΣΜΟΣ: Θα ψηφίσουμε για πρόεδρο του ΔΣ της ΕΛΜΕ όποιον/α βεβαιώσει το σεβασμό του/της στις αποφάσεις των συνεδρίων και του κλάδου. Όποιον/α αγωνιστεί για την υλοποίηση τους. Για την αξιολόγηση ειδικότερα ζητάμε σεβασμό στη θέση “όχι στην αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, όχι στην ατομική αξιολόγηση” που είναι απόφαση νεότερων συνεδρίων του κλάδου.
ΣΥΝΕΚ: Δεν συμφωνούμε. Είμαστε αντίθετοι μόνο στην αξιολόγηση Κεραμέως και υποστηρίζουμε την αξιολόγηση Γαβρόγλου.
ΔΑΚΕ: Είμαστε υπέρ της αυτοαξιολόγησης σχολικών μονάδων. Αυτό που έφερε η Κεραμέως είναι πολύ γραφειοκρατικό. Θα μπορούσε να εφαρμόσει την αξιολόγηση Γαβρόγλου και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε προέκυψε πρόεδρος από τις ΣΥΝΕΚ με ψήφους ΔΑΚΕ. Τυχαίο;;; Η ΔΑΚΕ πάντως ένιωσε την ανάγκη να δικαιολογήσει την ψήφο της ψελλίζοντας κάτι για “νέα, άφθαρτη πρόεδρο που δε θα κάνει λάθη προηγούμενων προέδρων” χωρίς να πείσει φυσικά ούτε τον εαυτό της. Βλέπετε είμαστε λίγοι και γνωριζόμαστε καλά. Η ηλικία του καθενός μας είναι γνωστή, η φθορά από συμμετοχή σε διοικητικές πράξεις επίσης και κάτι καταγγελίες για παραβίαση αποφάσεων του σωματείου δεν έχουν ξεχαστεί.
Σχόλιο 2
Μετά από κάποιες συνεδριάσεις και τοποθετήσεις οι ΣΥΝΕΚ κατάλαβαν πως η στήριξη των θέσεων του κλάδου από τα μέλη των ΔΣ είναι υποχρεωτική και όχι αποτέλεσμα επιλογής, Κατάλαβαν πως η δήλωση υποστήριξης από μέρους τους, ως πρόεδρος και μέλος του ΔΣ , των παραταξιακών τους θέσεων αντί των θέσεων του κλάδου αποτελεί αντιδημοκρατική συμπεριφορά στους κόλπους του σωματείου και ύβρι στο πρόσωπο των μελών.
Αντί όμως να αλλάξουν συμπεριφορά προτίμησαν να αμφισβητήσουν τις θέσεις του κλάδου:
– Το 8ο συνέδριο έγινε πριν 25 χρόνια. Η θέση αυτή αναιρέθηκε από το 16ο συνέδριο το 2013 και επικυρώθηκε από το 17ο.
– Όχι. Το 16ο συνέδριο δεν πήρε καμία τέτοια απόφαση.
– Α, ναι; Σας τη διαβάζουμε: “………. Λέμε όχι στην «αυτοαξιολόγηση» και την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας……”
– Εεεεε…. Θα το ελέγξουμε και θα σας πούμε.
Περνάει μια εβδομάδα…
– Οι ΣΥΝΕΚ υποστηρίζουμε τις θέσεις του 8ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ με βάση τις οποίες ο κλάδος ζητά την αξιολόγηση σχολικών μονάδων. Να μας πείτε που βρήκατε αυτό που μας διαβάσατε την προηγούμενη βδομάδα.
Ενημερώνουμε τις ΣΥΝΕΚ πως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τους βρίσκουμε τα απαραίτητα κείμενα που πρέπει να είναι σε γνώση των μελών του ΔΣ. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που η παράταξή τους κατέχει, χρόνια τώρα τη θέση του Γ. Γραμματέα στο ΔΣ της ΟΛΜΕ.
Μιας όμως και μας πέτυχαν στις καλές μας τους λέμε ότι το βρήκαμε στο site της ΟΛΜΕ !!! Και για να μην ψάχνονται ας κλικάρουν εδώ (πέμπτη σελίδα, πρώτη κουκίδα. Μη κουράζονται κιόλας): http://olme-attik.att.sch.gr/new/wp-content/uploads/2013/02/apof040713.pdf
Σχόλιο 3
Για μια ακόμη φορά οι ΣΥΝΕΚ ξιφουλκούν κατά της κακής αξιολόγησης της Κεραμέως και υπέρ της καλής Γαβρόγλου που “…είναι μια εσωτερική διαδικασία των σχολείων, δεν δημιουργεί κατηγοριοποιήσεις και ποτέ τα εκπαιδευτικά σωματεία δεν την αρνήθηκαν …”.
Η ΔΑΚΕ είχε δηλώσει βέβαια την έμμεση στήριξης στο παραπάνω από την πρώτη συνεδρίαση και δε χρειάζεται να επανέλθει.
Θα τους θυμίσουμε αυτό: https://elmeimathias.files.wordpress.com/2018/09/ceb1cf80ceb5cf81ceb3ceafceb1-ceb1cf80cebfcf87ceae-ceb1cf80cf8c-ceb1cebeceb9cebfcebbcf8cceb3ceb7cf83ceb7-ceb1cf85cf84cebfceb1cebeceb9.pdf
Κι επειδή μπορεί να επικαλεστούν ασθενή μνήμη ας δουν τις υπογραφές στο τέλος του κειμένου της ΕΛΜΕ. Υπογράφει ο τότε πρόεδρος, μέλος της ΔΑΚΕ και ο τότε γραμματέας μέλος των ΣΥΝΕΚ
Αρχίζουμε να πιστεύουμε πως τα ψέματα θα αρχίσουν να ντρέπονται γι΄ αυτούς που τα ξεστομίζουν
Σχόλιο 4
– Εμείς ως ΔΑΚΕ υποστηρίζουμε το αναλογικό προεδρείο (1η δύναμη πρόεδρος, 2η αντιπρόεδρος, 3η γραμματέας κ.ο.κ.). Όμως τόσα χρόνια που βγαίναμε εμείς πρώτη δύναμη ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ δε μας ψήφισε ούτε μια φορά.
– Όταν έβγαινε ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ πρώτη δύναμη εσείς, στη βάση του αναλογικού τον ψηφίζατε;
– Εκτός από εφέτος ποτέ πριν δεν είχε βγει ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ πρώτη δύναμη.
– Σοβαρά τώρα; Πάρτε τα αποτελέσματα του 2013 και του 2014 και πείτε μας γιατί τότε δε μας προτείνατε στη βάση του αναλογικού, που όπως λέτε πάντα υποστηρίζετε. Εκτός βέβαια κι αν θεωρείτε πως οι 181 ψήφοι σας του 2013 είναι περισσότεροι από τους 211 και οι 189 του 2014 περισσότεροι από από τους 231. Δε μας παραξενεύει κάτι τέτοιο μιας και εκεί στη δεξιά δεν τα πάτε καλά με τα μαθηματικά, αν θυμηθούμε και κάτι Μ.Ο. κτλ.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η ΔΑΚΕ υποστηρίζει το αναλογικό προεδρείο μόνο όταν η ίδια είναι πρώτη δύναμη. Αν όχι, κάνει τις πολιτικές, κομματικές της επιλογές.
Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.