Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει την άγρια καταστολή και την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ απέναντι σε απεργούς εργάτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου είχε καταπλεύσει νατοϊκό πλοίο, με στρατιωτικό εξοπλισμό, που προορίζονταν για την Ανατ. Ευρώπη και τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βία που ασκήθηκε ενάντια στους διαδηλωτές που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες, πολλές προσαγωγές και συλλήψεις, ανάμεσά τους και ενός δημοσιογράφου, μέλους της ΕΣΗΕΜΘ.
Το «έγκλημά» τους είναι πως δεν θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης να μετατραπεί σε ορμητήριο του ΝΑΤΟ και πως διαδήλωσαν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανίας.
- Απαιτούμε την απαλλαγή των συλληφθέντων από κάθε κατηγορία
- Αγωνιζόμαστε ενάντια στον πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που σπέρνουν τον όλεθρο και την καταστροφή σε χώρες και λαούς
- Καμία εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο